Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rogán feltalálótársainak cége Svájcba csorgatta tovább a pén
  2018-03-30 07:59:23, péntek
 
  Rogán feltalálótársainak cége Svájcba csorgatta tovább a pénzt




Spirk József

újságíró. 2018. 03. 28. 06:02


Nagy vagyonok kezelésével és adóoptimalizációjával foglalkozik az a svájci üzletember, aki besegített Rogán Antal feltaláló barátainak, hogy Svájc leggazdagabb régiójába, az offshore paradicsomként elhíresült Zug kantonba tüntessék el az uniós pénzzel megtámogatott cégük nyereségét.

A 24.hu a napokban számolt be arról, hogy a Profitrade 90 Kft. 2017 végén belekerült az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF egyik magyar vonatkozású nyomozásának látókörébe.

A Profitrade 90 Kft. 2013-14-ben sorozatban négy EU-s pályázatot is elnyert, amivel összességében 965,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást kasszírozhatott. Ebből 256,8 millió forintot arra kapott, hogy kifejlesszen egy elektronikus aláírási eljárást. A támogatást követő hónapokban az egyik tulajdonos, Csík Balázs Rogán Antal társaságában egy hasonló témájú újítást szabadalmaztatott is.

A Profitrade 90 számára azonban sem az elektronikus aláírás, sem a többi jól hangzó támogatott újítás, az okos bevásárlólista és a virtuális online koncertterem nem hozott fellendülést. Nem alakult ki látható növekedés a cég forgalmában, sőt, a Profitrade 90 bevételei nemhogy nőttek volna a közel egymilliárdos uniós támogatást követő években, hanem még vissza is estek: 2016-ban például csupán 56, tavaly pedig 112 millió forint volt a teljes évi bevétel.

A négy uniós pályázat elnyerése idején azonban szépen fizetett a kft., legalábbis egy bizonyos tulajdonosnak. A 2015. május 31-i céges közgyűlésen a tulajdonosok arról határoztak, hogy 41 millió 231 ezer forint nyereséget kivesznek a cégből.
HIRDETÉS

Az osztalékból 41 millió 228 ezer forintot Svájcba utaltak a Central European Investment AG számlájára, a többi tulajdonos, Csík Balázs és szülei, Csík Károly, valamint Csík Károlyné pedig megelégedett a maradékkal, háromezer, azaz fejenként ezer forinttal.

Az, hogy a Central European Investment AG (CEI AG) számlájáról végül ki tehette zsebre az összeget, titok marad, mert a cég az egyike annak a számos svájci cégnek, amelyeket azzal a céllal hoztak létre, hogy a svájci törvényeket kihasználva a rajtuk keresztül lebonyolított ügyletek részletei ne derülhessenek ki a nyilvánosság számára.

A CEI AG-t Christian S. Frey, a CSF Management igazgatója alapította 2007-ben. Frey és az általa vezetett CSF Management bemutatkozó oldaluk szerint vagyonkezelési ügyek diszkrét lebonyolítására szakosodtak.

Az üzletünk alapja az ügyfél bizalma és a közös bizalom, ezek olyan értékek, amelyeket a lehető legnagyobbra becsülünk

- ez Frey üzleti krédója, aki egyébként más cégein keresztül számos orosz ügyféllel is dolgozott az elmúlt években.

Talán csak a véletlen műve, de Frey irodája - egyben a magyar pénzeket kezelő CEI AG székhelye - alig néhány utcára található attól zugi luxus kategóriás lakóépülettől, ahol Rogán korábbi bizalmasa és ügyvédje, Kertész Balázs vásárolt lakást magának. Az viszont tény, hogy - mint a Népszabadság annak idején megírta - Kertész Balázs korábbi, a svájcit megelőző budapesti lakcímére a Rogán-társak másik, digitális aláírási biznisszel foglalkozó cége volt bejelentve. Kertész korábbi felesége, Pozsgai Petra aktívan szerepet is vállalt a cégek működtetésében.

Pozsgai Petra Csík Balázzsal együtt egy ideig tulajdonos volt az uniós támogatásokat sikeresen begyűjtő Profitrade 90-ben, később pedig ő vette át Csíktól azt a céget, amelynek Rogánék átadták az általuk jegyzett digitális aláírási szabadalom hasznosítási jogait.
HIRDETÉS

Pozsgai Petra 2014 végén, néhány hónappal az alapítás után lett a MobilSign Kft. tulajdonosa és vezetője. Ekkor a cég székhelye is megváltozott: a cégbíróságon Kertész és Pozsgai közös XII. kerületi lakására jelentették be a kft.-t is. Rogán, Csík, és egy harmadik társuk alig egy évvel később, 2016 februárjában eladta a közös szabadalmuk jogosultságát a MobilSign Kft.-nek. A találmányt megvette a Telekom is. Bár a távközlési céget is megzavarhatta a sok kavarás, mert annak idején egy sajtóközleményben azt állította, hogy a Profitrade 90-től vette meg a felhasználási jogokat, nem pedig a MobilSigntől, amelynek Rogánék átadták.

Minden esetre a jogdíjkezelés szépen beindította céget, amelynek 2015-ben még 320 ezer forint volt a teljes évi bevétele. A forgalom 2016-ban már megközelítette a 175 milliót, a 2017-es mérleget még nem küldték be a cégbíróságra, de szinte biztosra vehető, hogy további növekedést produkáltak, hiszen Rogán Antalnak hivatalosan is kifizettek 25 millió forintot a találmány hasznosítását honorálva.




https://24.hu/belfold/2018/03/28/rogan-feltalalotarsainak-cege-svajcba-csorgatta- tovabb-a-penzt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lebonyolítására, kasszírozhatott, paradicsomként, megközelítette, működtetésében, bevásárlólista, vagyonkezelési, támogatásokat, egymilliárdos, felhasználási, derülhessenek, megzavarhatta, összességében, jogosultságát, jogdíjkezelés, hasznosítását, megtámogatott, lakóépülettől, lebonyolított, tulajdonosnak, megelégedett, tulajdonosok, mobilsigntől, fellendülést, cégbíróságon, megváltozott, hasznosítási, elektronikus, társaságában, legnagyobbra, februárjában, cégbíróságra, koncertterem, kifejlesszen, nyomozásának, népszabadság, offshore paradicsomként, uniós pénzzel, napokban számolt, elektronikus aláírási, támogatást követő, egyik tulajdonos, hasonló témájú, elektronikus aláírás, okos bevásárlólista, virtuális online, közel egymilliárdos, négy uniós, bizonyos tulajdonosnak, tulajdonosok arról, többi tulajdonos, egyike annak, Spirk József, Rogán Antal, Európai Csalás Elleni Hivatal, Csík Balázs Rogán Antal, Central European Investment AG, Csík Balázs, Csík Károly, Csík Károlyné, AG-t Christian, Kertész Balázs, Pozsgai Petra, Pozsgai Petra Csík Balázzsal, MobilSign Kft, Rogán Antalnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nevem  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kaffka_Margit  Erdőn  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Png nő  Elköszönt  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Idő  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  A kételkedés kezelése  Csak a fogyatkozás látható  Nevem  Illyés Gyula - Milyen hamar.  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 21  Egy maradéktalanul uralt világ  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  A televizió nem a kultúrát kép...  Sose bánj semmit  Nagyi telefonál  Hiányzik  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Szívem  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png cica  Akarat  Nem tudhatod  Png virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sose bánj semmit  Alázat  Ágai Ágnes – Csendélet  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  A Megváltó szolgálatában  Png kutya  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét  Hazára minden embernek szükség...  Paul David Tripp Április 20  Őrizkednünk kell...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Rátalálsz  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Akarat  Nevem  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 20  Png lepke 
Bejegyzés Címkék
offshore paradicsomként, uniós pénzzel, napokban számolt, elektronikus aláírási, támogatást követő, egyik tulajdonos, hasonló témájú, elektronikus aláírás, okos bevásárlólista, virtuális online, közel egymilliárdos, négy uniós, bizonyos tulajdonosnak, tulajdonosok arról, többi tulajdonos, egyike annak, számos svájci, céllal hoztak, svájci törvényeket, rajtuk keresztül, nyilvánosság számára, általa vezetett, üzletünk alapja, ügyfél bizalma, közös bizalom, lehető legnagyobbra, elmúlt években, véletlen műve, magyar pénzeket, viszont tény, svájcit megelőző, cégek működtetésében, ideig tulajdonos, uniós támogatásokat, általuk jegyzett, alapítás után, cégbíróságon Kertész, harmadik társuk, évvel később, közös szabadalmuk, találmányt megvette, távközlési céget, felhasználási jogokat, jogdíjkezelés szépen, forgalom 2016-ban, 2017-es mérleget, találmány hasznosítását, lebonyolítására, kasszírozhatott, paradicsomként, megközelítette, működtetésében, bevásárlólista, vagyonkezelési, támogatásokat, egymilliárdos, felhasználási, derülhessenek, megzavarhatta, összességében, jogosultságát, jogdíjkezelés, hasznosítását, megtámogatott, lakóépülettől, lebonyolított, tulajdonosnak, megelégedett, tulajdonosok, mobilsigntől, fellendülést, cégbíróságon, megváltozott, hasznosítási, elektronikus, társaságában, legnagyobbra, februárjában, cégbíróságra, koncertterem, kifejlesszen, nyomozásának, népszabadság, leggazdagabb, nyilvánosság, szabadalmuk, jelentették, bemutatkozó, törvényeket, szakosodtak, számlájáról, vonatkozású, produkáltak, hivatalosan, beindította, közgyűlésen, osztalékból, foglalkozik, tulajdonosa, forgalmában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.